Häämatkaunelmat toteen

Häämatka on monelle unelmien täyttymys. Häämatkaa suunnitellaan usein yhtä innostuneesti kuin häitäkin ja monesti häämatkan suunnittelu alkaa jo hyvissä ajoin, jopa ennen häiden suunnittelua.

Millainen sitten on unelmien häämatkakohde? Tähän ei ole olemassa yhtä selvää vastausta, koska ihmisten mieltymykset ovat erilaisia. Toiset kaipaavat häämatkalta romanttista luksuslomaa, toisille unohtumaton häämatka voi sisältää reppu selässä reissaamista ympäri maailmaa. Tässä artikkelissa perehdymme erilaisiin häämatkoihin ja autamme löytämään erilaisiin mieltymyksiin sopivan loman!

Ennen häämatkan suunnittelua kannattaa aina miettiä, millainen matkabudjetti on. Säästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta pääsee haluttuun kohteeseen, tai laina nopeasti voi pelastaa häämatkan, jos budjetti uhkaa ylittyä.

Romanttinen rantalomakohde

Häämatka on perinteisesti romanttinen reissu, jonka tarkoitus on keskittyä viettämään aikaa yhdessä tuoreen puolison kanssa. Voi suunnitella klassisen häämatkan paratiisisaarille, kuten Malediiveille, Seychelleille tai Balille ja nauttia valkoisista hiekkarannoista, turkoosista merestä ja ylellisestä lomailusta rantahotellissa. Vesiaktiviteetit, kuten snorklaus tai purjehdus, tekevät matkasta ikimuistoisen.

Kulttuuririkas kaupunkikohde

Kulttuurin ystävät puolestaan voivat valita kohteen, jossa voi tutustua uuteen kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Esimerkiksi romantiikan luvattu kaupunki Pariisi tarjoaa romanttisia kävelyretkiä Seinen rannalla, kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Eiffel-tornin ja Louvren, sekä herkullista ruokaa ja viiniä. Rooma, Firenze tai Kyoto ovat myös erinomaisia vaihtoehtoja, jos tarkoitus on viettää aikaa yhdessä romanttisessa kaupunkikohteessa.

Eksoottinen seikkailukohde

Toisille pareille rannalla makaaminen ja hotellihuoneessa rentoutumien kuulostaa painajaismaisen tylsältä. Jos etsii aktiivista häämatkaa, voi harkita eksoottista seikkailukohdetta, kuten Costa Rica, Thaimaa tai Uusi-Seelanti. Näissä kohteissa voi tutustua upeaan luontoon, esimerkiksi sademetsiin ja vesiputouksiin, tai kokeilla erilaisia extreme-lajeja, kuten koskenlaskua tai laitesukellusta. Pidemmän häämatkan aikana ehtii osallistua useammalle kurssille ja ottaa haltuun useamman lajin.

Rentouttava wellness-loma

Hääjännityksen jälkeen voi olla ihanaa rentoutua ja hemmotella itseään. Vaihtoehtona on valita wellness-kohde, kuten Bali, Thaimaa tai Costa del Sol Espanjassa, jos kaipaa rentoutumista ja hetken hengähtämistä arjesta. Nautintoja voi saada rentouttavista hieronnoista, joogatunneista, spa-hoidoista ja terveellisestä ruoasta. Wellness-loma tarjoaa tilaisuuden rentoutua ja keskittyä puolisoon – juuri kuin häämatkalla kuuluukin!

Road trip läpi upeiden maisemien

Jos haluaa nähdä matkalla mahdollisimman paljon eri kohteita, voi road trip olla sopiva häämatka! Kannattaa valita kohde, jossa on upeita maisemia ja jossa voi tutustua erilaisiin kohteisiin matkan varrella. Esimerkiksi Kalifornian Pacific Coast Highway, Islannin Ring Road tai Uuden-Seelannin South Island tarjoavat upeita maisemia ja unohtumattomia kokemuksia.

Kotimaan kohteet

Aina ei tarvitse lähteä kauas löytääkseen unelmien häämatkakohteen! Suomesta löytyy jokaiselle jotakin aina aktiivimatkasta romanttiseen luksuslomaa. Voi vaikka vuokrata lasikattoisen mökin Lapista ja nauttia revontulista, osallistua ruskavaellukselle tai suunnata Helsinkiin parhaiden suomalaisten ravintoloiden pariin.

Kotimaassa on hyvä muistaa ennakoida kesän lyhyt lomasesonki: hotellihuoneet on syytä varata ajoissa, jotta välttyy ruuhkalta tai pettymyksiltä.