Risteilylomat maailmalla: Unelmien lomakohteet merellä

Merta silmien kantamattomiin, hotellitason hytit, täyshoito ja pysähdykset muutaman päivän välein eri satamissa. Jos rakastat merellistä tunnelmaa ja haluat kokea unohtumattomia seikkailuja, niin risteilyloma voi olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Nämä lomakohteet ovat upeita mahdollisuuksia eri maihin ympäri maailman.

Maailman merillä seilaa risteilyaluksia lähes jokaiseen maailmankolkkaan. Seuraavaksi esittelemme niistä muutaman suosituimman risteilykohteen:

Karibia: paratiisisaaren löytöretki

Lomamatkaa suunnitellessa tärkeää on miettiä minkälainen budjetti siihen on mahdollista laittaa. Kannattaa pitää lainat kilpailutettuna, koska sillä on mahdollista säästää lomakassaan varoja. Niinpä unelma esimerkiksi Karibian risteilystä voi olla aavistuksen lähempänä todellisuutta.

Tällä risteilyllä on tarjolla aurinkoa, turkoosina kimaltelevaa merta ja rentoa tunnelmaa. Matkailijat pääsevät vierailemaan historiallisissa kaupungeissa, upeissa rantakohteissa ja alueen suosituimmilla saarilla. Karibianmeri on täynnä upeita paratiisisaaria, joiden kauneus ja rento ilmapiiri houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa.

Risteilyn tarjoajasta riippuen alukset  pysähtyvät eri saarilla, kuten Puerto Ricon San Juanissa, Meksikon Cozumelissa, paratiisisaari Barbadoksella tai St. Maartenin saaren Philipsburgissa. Karibian risteily on täydellinen valinta, jos haluat rentoutua ja nauttia trooppisesta ilmastosta.

Välimeri: historiaa ja arkkitehtuuria

Välimeri on täynnä kiehtovia kaupunkeja, joista löytyy antiikin historiaa ja upeaa arkkitehtuuria. Risteilyt on suunnattu tunnetuimpiin kulttuurihistoriallisiin kohteisiin ja satamiin. Risteilyn lähtömaita ovat muun muassa Italia, Espanja ja Kreikka, josta ne vievät matkustajia Barcelonaan, Marseilleen, Genovaan, Roomaan, Venetsiaan, Dubrovnikiin, Ateenaan ja Kreikan saarille.

Upeiden merellisten maisemien lisäksi on mahdollista vierailla muun muassa Roomassa Colosseumissaa tai käydä Barcelonassa ihastelemassa Gaudín luomuksia.

Havaiji: trooppinen paratiisisaari

Havaiji muodostuu kahdeksasta pääsaaresta, jotka ovat tunnettuja rannoistaan, tulivuorista ja trooppisesta luonnosta. Havaijin risteilyllä voit tutustua esimerkiksi Oahun saareen, jossa sijaitsee pääkaupunki Honolulu. Waikiki Beachilla voi tutustua Pearl Harborin muistomerkkiin ja ihailla Diamond Headin tulivuorta.

Merelliseen tunnelmaan yhdistyy kulttuuritapahtumat, kaunis luonto, herkulliset makuelämykset ja ystävällinen ilmapiiri. Tässä lomakohteessa ei voida unohtaa musiikin ja tanssin merkitystä. Havaijin risteily tarjoaa siis upeita maisemia ja rentoa ilmapiiriä, joka vie suoraan Tyynen valtameren upeisiin maisemiin.

Eksoottinen Aasia: risteily maanosan salaisiin kohteisiin

Aasia on todella kiehtova matkailukohde. Suosittuja risteilykohteita ovat muun muassa Singapore, Hong Kong, Japani, Kiina ja lisäksi on mahdollista tehdä pidempi risteily ympäri Aasiaa. Tämä maanosa tarjoaa monipuolisia elämyksiä, kulttuuria ja uskomattomia maisemia.

Risteilyjä on esimerkiksi Thaimaan paratiisisaarille kuten Phuketiin tai Koh Samuille. Siellä pääsee nauttimaan ja rentoutumaan upeilla hiekkarannoilla ja tarjolla on herkullista thaimaalaista ruokaa. Kulttuurista kiinnostuneiden kannattaa etsiä risteilyjä Myanmarin rannikolta. Siellä sijaitsee Yangon, josta löytyy yksi Aasian suurimmista temppeleistä, -Shwedagon.

Vietnamin taas on tunnettu upeista kalkkikivisaaristaan ja turkoosista vedestään. Siellä pääsee ihailemaan upeita maisemia ja luontoa. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Aasian risteilyn kohteista. Maanosassa on paljon muitakin upeita paikkoja aina Intiasta Japaniin. Aasian risteily tarjoaa unohtumattomia elämyksiä sekä mahdollisuuden tutustua moniin eri kulttuureihin ja maisemiin.

Oli valintasi sitten Karibia, Välimeri, Havaiji tai Aasia, niin risteilyloma tarjoaa unohtumattomia elämyksiä. Valitse unelmiesi lomakohde ja lähde seikkailuun merelle!